ממרח שקדוזים

ממרח שקדוזים מותסס

למה מזון כבוש בתזונה לאנדומטריוזיס?

איזה כיף זה כשיש חיידקים באוכל! מזון מותסס הוא חלק מהנחיות הקבע שלי בתזונה תומכת ריפוי לאנדומטריוזיס. למה? כי אנחנו רוצות לחזק את פלורת המעי ופלורת הנרתיק שלנו, בתקווה שגם פלורת הרחם תהיה שמחה. אצל רוב הנשים שמתמודדות עם אנדומטריוזיס לא מאוזנת נמצא שגם אוכלוסיית החידקים לא מאוזנת. אנחנו רוצות מעי בריא, לא מעי רגיש, נפוח, דליף, מאותגר עם קנדידה או טפילים אחרים, ובשל כך אנחנו רוצות לאכול מזון שמחזק את החיידקים הטובים בבטן.

א-ח-ת הדרכים לעשות זאת היא לאכול מזון כבוש.

למי זה לא מתאים?

לנשים עם דלקתיות חריפה במעי, לנשים עם רגישות גבוהה להיסטמין (אם יש לך את תדעי).

המתכון

ממרח שקדוזים מותסס וטעים לעינוגים, הממרח הכי פשוט להכנה, הכי בריא לשיפור בריאות המעיים ואחד הטעימים שיש!

מה צריכה:

כ 3/4 כוס שקדים טבעיים

כ 3/4 כוס אגוזי מקדמיה טבעיים (לא חובה, אפשר שהכל יהיה שקדים אבל זה יותר נחמד ככה)

ככוס מים

קמצוץ מלח

(אם יש בבית – קצת סטרטר)

מעט שמן זית

מה עושה:

1. משרה את השקדים והאגוזים (להלן: שקדוזים) השריה ארוכה (6 שעות או ללילה)

2. שמה בבלנדר (חזק, רצוי תעשייתי) ומכסה במים עד גובה של סמ' מעל לשקדוזים (לא למזוג ישר את כל המים, לשמור קצת לאחר כך למקרה שצריך), להוסיף קמצוץ מלח ולטחון טוב טוב טוב טוב טוב טוב, עד למרקם חלק

3. מעבירה לצנצנת או קערה נקייה

4. אם יש סטארטר במקרר (מים של ירקות כבושים, מעט ממרח כבוש ישן, רג'ובילאק) אפשר להוסיף כפית כדי לזרז את התהליך. לא חובה.

5. מכסה בבד נושם ל 48 שעות, לערבב פעם פעמיים ביום ולטעום בכל פעם

אחרי כ 48 שעות זה אמור להיות חמוץ מספיק. מסירים את הבד, מעבירה לצנצנת (אם לא שמת בצנצנת עדיין) ומוסיפה קצת שמן זית. מאחסנת במקרר. הממרח מחזיק מעמד כשבועיים (הטעמים ממשיכים להתחזק גם במקרר) – אם לא חיסלת אותו תוך יום יומיים.

בתיאבון

הממרח לאחר הטחינה בצנצנת הגדולה, בצנצנת הבינונית שאריות ממרח ישן יותר מהן לקחתי קצת סטארטר, והבלנדר הזקן שלי שטחן את כל הטוב הזה

אהבת? שתפי!

Scroll to Top
דילוג לתוכן